Sabah kahvaltılarını farklı tatlarla zenginleştirmek, güne daha enerji dolu başlamanın en basit yollarından biri diye düşünüyorum. Sevilerek yenildiği için sık sık yaptığım elmalı waffle bal, reçel ve fındık ezmesi ile yenildiği zaman son derece lezzetli ve sağlıklı oluyor. Şeker ile ilgili bir şikayetiniz yoksa üzerine serpebileceğiniz az miktarda pudra şekeri ve tarçının çok yakıştığını söylemeliyim. Her zaman olduğu gibi elmalı waffle hazırlarken rafine undan uzak kalarak tam buğday unu kullandım. Ayrıca son derece pratik bulduğum silikon waffle kalıplarını kullanarak fırında pişirdim. Böylece sadece dakikalar içinde bu harika lezzeti elde edebilmek mümkün. Elmalı waffle bir kere denedikten sonra sabah kahvaltılarında arananlar arasına girecek bir lezzet.
Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1 su bardağı light süt
1/2 su bardağı elma rendesi
30 ml. zeytinyağı
1 yemek kaşığı kahverengi şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 1/4 su bardağı organik tam buğday unu
- Öncelikle karıştırma kabında yumurta, süt ve zeytinyağını homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
- Ardından rendenin ince tarafı ile rendelenmiş yaklaşık bir orta boy elmayı karışıma katın ve karıştırın. Rendelediğiniz elma sulu ise mutlaka karışıma katmadan önce suyunu sıkın.
- Ardından kahverengi şeker, tuz, kabartma tozu ve tam buğday unu ekleyerek karıştırın.
- Yapışma ihtimalini önlemek ve daha kolay çıkarabilmek için silikon waffle kalıplarını zeytinyağı ile çok hafif yağlayın.
- Elde ettiğiniz karışımı silikon waffle kalıplarına üstten az bir miktar boşluk kalacak şekilde koyun.
- Hazırladığınız kalıpları önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Keklerde olduğu gibi pişmeyi kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
- Kürdan temiz çıkıyorsa waffle kalıplarını fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Hafif soğuyan waffle silikon kalıptan rahatlıkla çıkacaktır.
0 comments :
Yorum Gönder