Havaların ısındığı ve yazın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde daha hafif ve kalorisi daha düşük yiyeceklerin tercih edildiği dikkatimi çekti. Uzmanlar sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin ve diyet yapanların yulaf ezmesi ve yulaf kepeği tüketmelerinin uygun olduğunu belirtiyorlar. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu besinler aynı zamanda yüksek oranda lif içeriyor. Yulaf ezmesi ve kepeğinin tokluk hissi vermesi, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlaması, şekeri dengelemesi, kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcı olması sayılabilecek başlıca yararları arasındadır. Beslenme düzenimiz içerisine yulaf ezmesi ve kepeği ile hazırlanan yiyecekleri sokarak daha zinde kalmak oldukça kolay. Yapımı çok pratik olan çekirdekli kurabiyeler hem çok hafif hem de çok lezzetli oluyor. Yulaf ezmesi ve kepeği ile birlikte kullandığım öğütülmüş keten tohumu çok güzel bir tercih oldu. Lezzeti biraz daha zenginleştirmek için eklediğim ay çekirdeği damakta hoş bir tat bırakıyor. Sabah kahvaltısında veya ara öğün atıştırmalığı olarak çekirdekli hafif kurabiyeleri gönül rahatlığı yiyebilirsiniz.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta akı
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı organik yoğurt
1/3 su bardağı öğütülmüş keten tohumu
1/3 su bardağı yulaf kepeği
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/4 su bardağı ay çekirdeği içi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
- Karıştırma kabı içerisinde yumurta akı, zeytinyağı ve yoğurdu iyice karışına kadar çırpın.
- Ardından öğütülmüş keten tohumu, yulaf kepeği, yulaf ezmesi, ay çekirdeği içi, kabartma tozu ve tuz ekleyerek bir süre karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kaşık veya dondurma koyma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Hafifçe kızaran kurabiyeleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder