ŞEKERSİZ PORTAKALLI MISIR UNLU ISLAK KEK

Portakallı Mısır Unlu Islak Kek
Kış mevsiminin sevilen meyvelerinden portakalın iyice tatlanmaya başlaması ile mısır unu kullanarak hazırladığım keke, lezzet ve kokusunun yakışacağını düşünerek portakal suyu ve kabuğu koymayı düşündüm. Özellikle tadı daha da yoğunlaştırmak için kekin üzerine portakal sosu hazırlamayı tercih ettim. Keki yaparken hem mısır ununun tadını biraz yumuşatmak hem de besleyici özelliğini arttırmak amacı ile beraberinde toz badem kullandım. Son dönemde sık olarak kullandığım toz bademin kattığı lezzet tartışmasız son derece güzel oluyor. Portakalın, mısır unu ve badem ile çok hoş bir lezzet bütünlüğü yarattığını söylemeliyim. Şeker kullanmaya gerek duymadan bal ile tatlandırdığım kek ve üzeri için hazırladığım sos ile portakalın lezzeti enfes bir şekilde kendini hissettirdi. Oldukça az miktarda zeytinyağı ile hazırlandığı için son derece hafif olan portakallı mısır unlu ıslak kek, en son dokunuşta üzerine eklenen file badem ile birlikte harika bir tada ulaştı.

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/3 su bardağı bal
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı organik yoğurt
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
1 çay kaşığı karbonat 
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 1/4 su bardağı mısır unu
1 1/2 su bardağı toz badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Üstünün sosu için;
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3-4 yemek kaşığı 
Üzeri için;
File badem 

  • Öncelikle derin bir çırpma kabı içerisinde yumurta ve balı yaklaşık iki dakika kadar çırpın.
  • Ardından zeytinyağı ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Sıktığınız portakal suyunun içerisine karbonatı ekleyin. Kabarıp taşmamasına dikkat ederek karıştırın. 
  • Daha sonra portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve vanilya ekstresini çırptığınız karışıma ilave ederek kısa bir süre daha karıştırın.
  • Kek harcına mısır unu, toz badem, kabartma tozu ve zerdeçal ekleyerek tüm malzemeyi çırpın.
  • Önceden yağlanmış 26cm. kek kalıbına harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 30-40 dakika pişirin.
  • Kek pişerken sıktığınız portakal suyunu bir sos tenceresine koyun. Mısır nişastası ekleyin ve orta ateşte süreli karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve kısık ateşte 5 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Hafifçe koyulaşan portakal sosunun altını kapatın. Biraz ılımasını bekledikten sonra bal ilave edin ve kısa bir süre daha karıştırın.
  • Kekinizin pişmesini kürdan batırarak kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirin.
  • Ardından kekin üzerine kürdan batırarak portakal sosunun daha kolay emilmesini sağlayacak delikler açın.
  • Fırça veya kaşık yardımı ile portakal sosunu kekin üzerine yedirin.
  • Kekiniz sosu iyice emdikten sonra üzerini file badem ile süsleyin.




0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT