Geçen aylarda Mutfak Sanatları Akademisi'nde katıldığım "Unsuz" eğitiminin ardından bir süredir çok yoğun olarak ilgilenemediğim unsuz ürünler konusuna biraz daha eğilmeye karar verdim. Orada hazırladığım unsuz krakerden esinlenerek unsuz peynirli bisküvi hazırladım. Tuzlu tatlardan hoşlananların tereddüt etmeden unsuz peynirli bisküvileri denemesini öneriyorum. Tereyağı ve peynir lezzetinin yoğun olarak hissedildiği bisküviler gevrek yapısı ile ağızda dağılıyor. Tuzlu tatlar hazırlarken, kattığı hoş ve farklı lezzet ile öğütülmüş keten tohumu kullanmayı seviyorum. Ek olarak ilave ettiğim ay çekirdeği içi de lezzeti çok güzel bir şekilde tamamladı. Hava almayan kaplarda uzun süre aynı tazeliğinde muhafaza edilebilen unsuz peynirli bisküviler hoş lezzeti ile sevilen tatlar arasında üst sıralarda yerini aldı.
Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı çekilmiş keten tohumu
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
80 gr. soğuk tereyağı
60 gr. rendelenmiş beyaz peynir
80 gr. rendelenmiş İzmir tulum peyniri
2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
40 gr. rendelenmiş İzmir tulum peyniri
- Mutfak robotu veya parçalayıcı ile yulaf ezmesini birkaç dokunuşla irili ufaklı parçalar olacak şekilde parçalayın.
- Ardından kalan tüm malzemeyi robota ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamuru bir poşete koyarak veya sararak en az bir saat buzdolabında bekletin.
- Soğuyan hamuru buzdolabından alıp iki parçaya ayırın.
- Parçalardan birini alıp iki yağlı kağıt arasında yaklaşık 2mm. kalınlığında açın.
- Açılan hamuru kalıpla veya bıçakla keserek şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Aynı işlemi ayırdığınız diğer parçaya da uygulayın.
- Tepsiye dizdiğiniz parçaların üzerine birkaç yerinden çatal batırın.
- Ardından yumurta sarısı sürüp rendelenmiş İzmir tulumu koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişme işlemi bitince fırını kapatın ve sıcak fırında 15 dakika bekletin.
- Ardından pişen bisküvileri çıkarıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder