UNSUZ HAVUÇLU BADEMLİ KURABİYE

Unsuz Havuçlu Bademli Kurabiye
Toz badem, son dönemde kullanmaktan çok keyif aldığım başlıca malzemeler arasında yerini aldı. Kek ve kurabiyelerde toz bademin kattığı farklı doku ve lezzet çok hoş oluyor. Üstelik harika lezzetinin yanı sıra bir o kadar da besleyici ve sağlıklı. Önceki haftalarda un kullanmadan yoğun orada toz badem kullanarak hazırladığım havuçlu bademli kurabiyeler bademin harika tadının en güzel şekilde ortaya koydu. Bademin lezzeti hindistan cevizi ve tereyağı ile birleşince ortaya çıkan lezzet damaklarda tartışmasız enfes bir tat bırakıyor. Hem lezzeti hem de görüntüyü zenginleştirmek adına kattığım havuçlarda hoş bir fark yarattı. Çay ve kahvenin yanındaki küçük tatlı kaçamakları için havuçlu bademli kurabiyelerin çok keyifli bir tercih olduğunu söylemeliyim.

Malzeme Listesi
100 gr. soğuk tereyağı
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
2-2,5 su bardağı toz badem
1/2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
15-20 adet kabukları soyulmuş badem

  • Öncelikle havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve avucunuzda tüm suyunu sıkın.
  • Diğer tarafta küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, kahverengi şeker, hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve 1,5 su bardağı toz bademi robota koyun ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. 
  • Karışıma hazırladığınız havuçları ekleyin ve kısa bir süre karıştırın.
  • Ardından kalan toz bademi kapta toparlanabilen yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ilave edin. 
  • Elde ettiğiniz yumuşak hamuru bir poşete sarın ve en az bir saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabında soğuyan ve hafifçe sertleşen hamuru bir kaşık veya dondurma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak top şeklinde dizin.
  • Dizdiğiniz hamurların üzerine bir adet kabuğu soyulmuş badem koyun ve bademi hamurun içine hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız tepsiyİ önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alın ve tepsi içinde soğumaya bırakın. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacağı için iyice soğuyana kadar tepside bırakın.

4 comments :

  1. Merhabalar, hindistan cevizini de rendeliyor muyuz yoksa toz hindistan cevizi kullansak da olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tarifte yer alan toz hindistan cevizi. Sevgiler.

      Sil
    2. teşekkürler. şeker kullanmak istemiyorum, yerine ne kullanmamı önerirsiniz?

      Sil
    3. Bal olabilir ama tarifi şekersiz bal ile denemedim. Tarifler arasında bal ve pekmez kullanılarak hazırladığım pek çok tarif var. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

      Sil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT