Çikolata hiç kuşkusuz karşı konulamaz tatların başında geliyor. Çikolata ile hazırlanan tatlar da büyük küçük herkes tarafından beğeniliyor. Çikolata bir de tereyağı lezzeti ile birleşince dayanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Önceki günlerde hazırladığım çikolatalı kurabiyeler bunun güzel bir örneği oldu. Çikolata, tereyağı ve balın enfes lezzetleri birleşerek hoş bir tat oluşturdu. Kurabiyeleri hazırlarken buğday unu ile birlikte aynı miktarda yulaf unu kullanmayı tercih ettim. Yulaf ununun performansından ve kurabiyelere kattığı lezzetten son derece memnun kaldığımı söylemeliyim. Çikolatalı kurabiyeleri çocuklar ara öğünlerde sütle birlikte yemekten çok keyif aldılar. Büyükler de kahvenin yanına oldukça yakıştığını söylüyor. Tatlı lezzet kaçamakları yapmak isteyenler için çikolatalı kurabiyeler güzel bir alternatif.
Malzeme Listesi
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı kahverengi şeker
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
2,5 su bardağı yulaf unu
2,5 su bardağı organik buğday unu
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 kase damla çikolata
- Öncelikle yulaf unu, buğday unu, tuz ve kabartma tozunu bir yerde toplayın.
- Ayrı bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından yumurta, bal ve vanilya ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin.
- En son bir araya topladığınız kuru malzemeleri yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabına koyun ve yarım saat bekleyin.
- Süre bitiminde hamuru buzdolabından alın ve bir kaşık veya dondurma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri elinizle hafifçe bastırarak düzleyin ve üstüne damla çikolataları batırın.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder