
Malzeme Listesi
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı kahverengi şeker
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
2,5 su bardağı yulaf unu
2,5 su bardağı organik buğday unu
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 kase damla çikolata
- Öncelikle yulaf unu, buğday unu, tuz ve kabartma tozunu bir yerde toplayın.
- Ayrı bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından yumurta, bal ve vanilya ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin.
- En son bir araya topladığınız kuru malzemeleri yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabına koyun ve yarım saat bekleyin.
- Süre bitiminde hamuru buzdolabından alın ve bir kaşık veya dondurma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri elinizle hafifçe bastırarak düzleyin ve üstüne damla çikolataları batırın.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder