Tercihini çikolatanın enfes lezzetinden yana kullananlar için çikolata tadının yoğun şekilde hissedildiği bir pasta hazırladım. Pasta tabanı hazırlarken un yerine son dönemde kullandığım tariflerde lezzet
ve performansından çok memnun olduğum toz badem kullanmayı tercih
ettim. Hafif ıslak yapısı ile kakao lezzetinin hoş bir şekilde
hissedildiği ince bir kek hazırladım. Kekin üzerine sütlü çikolata
kullanarak hazırladığım kremayı dark kakao ile biraz daha zenginleştirdim.
Sonuçta ortaya çıkan kek ve kremanın lezzet uyumu harika oldu. Unsuz çikolatalı pasta, çikolata lezzetine karşı koyamayanlar başta olmak üzere büyükten küçüğe herkes tarafından büyük beğeni topladı.
Sonuçta ortaya çıkan kek ve kremanın lezzet uyumu harika oldu. Unsuz çikolatalı pasta, çikolata lezzetine karşı koyamayanlar başta olmak üzere büyükten küçüğe herkes tarafından büyük beğeni topladı.
Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sıvı vanilya ekstresi
1/2 su bardağı kakao
1 su bardağı toz badem
Krema için;
120 gr. sütlü çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı süt
1 çay kaşığı sıvı vanilya ekstresi
3 silme yemek kaşığı dark kakao
- Öncelikle pasta tabanı için yumurta ve şekeri bir çırpma kabına koyun ve yaklaşık iki dakika kadar çırpın.
- Ardından zeytinyağı, yoğurt ve sıvı vanilya ekstresi ilave edin ve bir süre daha çırpın.
- Çırptığınız sıvı karışıma kakao, kabartma tozu ve toz badem ilave edin. Tüm malzemeyi kısa bir süre karıştırın.
- Hazırladığınız harcı yağlanmış 18 cm. kelepçeli kalıba dökün ve kalıbı 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kürdan batırarak kekin pişmesini kontrol edin.
- Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Kek soğurken kreması için küçük şekilde parçalanmış çikolata, tereyağı ve sütü bir kaba koyun ve benmari şekilde hazırlayın. Tüm malzeme eriyip akışkan bir kıvam alınca vanilya ekstresi ve dark kakao ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Daha sonrasında kremayı ara ara karıştırarak soğutun ve muhallebi kıvamına gelmesini bekleyin.
- Krema koyulaşıp istenilen kıvama gelince kelepçeli kalıptaki kekin üzerine dökün.
- Pastayı bu şekilde birkaç saat bekletin.
tariflerinizin tamamı mükemmel görünüyor,çok teşekkürler
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.
Sil