"Unsuz" olarak hazırladığım tatlara bir yenisini ekleyerek, özellikle kahvenin yanına çok yakıştığını düşündüğüm ve tek lokmada deneyenleri büyüleyen bir lezzet hazırladım.
Lezzet toplarını hazırlarken öncelikli olarak muz ve onu harika bir şekilde tamamladığını düşündüğüm ceviz kullandım. Son dönemde kullanmaktan çok keyif aldığım ve besleyici bulduğum toz badem ile birlikte enerji dengesi sağlamak adına yulaf ezmesi kullanmayı tercih ettim. Lezzette kendini muhteşem bir şekilde hissettiren diğer bir tat da hindistan cevizi oldu. Ayrıca üstüne kullandığım toz fıstık ve hindistan cevizi, damaklardaki şöleni aynı zamanda gözlere de taşımış oldu. Muzlu lezzet topları tek lokmada harika lezzetlerin birlikteliğini keyifle tadabileceğiniz enfes bir tat.
1 su bardağı ezilmiş olgun muz
1 su bardağı yulaf ezmesi (çekilip un haline gelmiş)
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı toz badem
1/2 su bardağı toz hindistan cevizi
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
Üzeri için;
4 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
4 yemek kaşığı toz fıstık
- Öncelikle yaklaşık 2 adet orta boy olgun muzu ezin. Mümkünse üstünü kapatıp 15 dakika bekletin.
- Diğer tarafta öncelikle 1 su bardağı yulaf ezmesini parçalayıcıya koyup iyice çekin.
- Ardından parçalayıcıya iç cevizleri ilave edin ve kısa bir süre cevizler dişe gelecek boyutta kalana kadar çekin.
- Daha sonra çekilmiş yulaf ezmesi ve ceviz karışımına ezilmiş muz ile birlikte kalan tüm malzemeyi ekleyerek iyice karıştırın.
- Sıktığınızda birbirine yapışan yumuşak bir harç elde edin.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yuvarladığınız topları toz fıstık ve hindistan cevizi karışımına bulayın.
- Muzlu lezzet toplarının mutlaka buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmektedir.
0 comments :
Yorum Gönder