Hazır ve paketli ürünlere güzel bir alternatif olacağını düşünerek, tereyağı lezzetinin damaklarda kendini hoş bir şekilde hissettirdiği tereyağlı bisküvi hazırlamaya karar verdim.
Bisküvileri tasarlarken sağlıklı ve besleyici özelliklerini biraz daha artırmak adına un kullanmak istemedim. Un yerine yulaf ezmesi, yulaf kepeği ve toz badem kullanmayı tercih ettim. Bisküvilerin çevresini badem tadını biraz daha hissettirmek adına file badem ile zenginleştirdim. Sonuçta ortaya çıkan lezzetin harika olduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim. Tereyağı tadının harika bir şekilde hissedildiği ağızda dağılan bisküviler enfes lezzeti ile çok beğenildi. Çocuklar kurabiyelerin sütün yanına çok yakıştığını söylediler. Büyükler için de keyifle içilen çay ve kahvenin yanına eşlik eden bir hoş bir tat oldu.
Bisküvileri tasarlarken sağlıklı ve besleyici özelliklerini biraz daha artırmak adına un kullanmak istemedim. Un yerine yulaf ezmesi, yulaf kepeği ve toz badem kullanmayı tercih ettim. Bisküvilerin çevresini badem tadını biraz daha hissettirmek adına file badem ile zenginleştirdim. Sonuçta ortaya çıkan lezzetin harika olduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim. Tereyağı tadının harika bir şekilde hissedildiği ağızda dağılan bisküviler enfes lezzeti ile çok beğenildi. Çocuklar kurabiyelerin sütün yanına çok yakıştığını söylediler. Büyükler için de keyifle içilen çay ve kahvenin yanına eşlik eden bir hoş bir tat oldu.
Malzeme Listesi
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı yulaf kepeği
1 su bardağı toz badem
3-4 yemek kaşığı file badem
- Öncelikle yulaf ezmesini parçalayıcıda ile kısa bir süre çekin. Çekilmiş yulaf ezmesini yulaf kepeği ve toz badem ile birleştirerek kuru malzemeleri bir araya toplayın.
- Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ile kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Çırptığınız karışıma vanilya, portakal kabuğu rendesi ve tuz ilave edin ve kısa bir süre çırpın.
- Bir arada topladığınız kuru malzemeleri çırptığınız karışıma yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin.
- Tezgahın üzerine streç film serin ve üzerine file badem serpin. Rulo halindeki hamuru streç film üzerine koyun. Hamuru file bademler etrafına yapışacak şekilde yuvarlayın ve streçle sarın.
- Hamuru bu şekilde yarım saat derin dondurucuda bekletin.
- Hafif sertleşen hamuru derin dondurucuda çıkarın ve bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp tepsi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder