ÇİLEKLİ KEK

Çilekli Kek
Kullanıldığı yerleri hem aroması ile hem de rengi ile zenginleştiren çilek ilkbaharın gelmesi ile tezgahlarda yerini aldı. Mevsimin en sevilen meyvelerden biri olduğunu düşündüğüm, başta C vitamini olmak üzere pek çok vitamin ve mineral içeren çilek ile hafif bir kek yapmaya karar verdim.
Çileğin enfes tadını yoğun bir şekilde hissettirmek için kekte çilek püresi kullanmayı tercih ettim. Kekin üzerine koyduğum çilekler, tadı zenginleştirdiği gibi aynı zamanda canlı rengi ile çok güzel bir görüntü oluşturdu. En son dokunuş olarak kekin üzerine beyaz çikolata ile yaptığım süsleme ise lezzeti hoş bir şekilde tamamladı. Meyveli tatlardan hoşlananlar ve çilek lezzetine karşı koyamayanlar için çilekli kek hafif lezzeti ile çok güzel bir alternatif.

Malzeme Listesi
200-250 gr. çilek
2-3 yemek kaşığı kahverengi şeker 
2 yemek kaşığı su 
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta
1 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
4 su bardağı organik buğday unu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
10-15 adet çilek
50 gr. beyaz çikolata

  • Öncelikle temizlediğiniz çilekleri dörde bölüp küçük bir sos tenceresine koyun. Üzerine 2-3 yemek kaşığı kahverengi şeker ve 2 yemek kaşığı su koyarak kısık ateşte arada karıştırarak çilekler yumuşayana kadar pişirin. 
  • Diğer tarafta mısır nişastasını çok az miktar su ile açın ve pişirdiğiz çileklere ekleyerek kısa bir süre koyulaşana kadar pişirin.
  • Pelte kıvamına gelen çilekleri ocaktan aldıktan sonra parçalayıcıda çekip püre haline getirin ve soğumaya bırakın. 
  • Diğer tarafta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yaklaşık iki dakika çırpın.
  • Ardından süt ve zeytinyağı ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • Soğuyan çilek püresinin 3/4 su bardağını ve vanilya ekstresini çırptığınız sıvı karşıma ekleyin ve karıştırın.
  • En son un ve kabartma tozu ekleyerek hafif koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlayın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış 25x35 fırın kabına dökün.
  • Kekin üzeri için büyüklüğüne göre 10-15 adet çileği dörde veya ikiye bölerek kek harcının üzerine dağıtın ve harcın içine hafifçe bastırın.
  • Fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 
  • Kekin pişmesini kürdan batırarak kontrol edin. Kürdan temiz ise keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Beyaz çikolatayı küçük parçalar haline getirin ve benmari şeklinde eritin.
  • Kek iyice soğuduktan sonra erimiş beyaz çikolatayı bir tatlı kaşığı yardımı ile kekin üzerine ince şeritler halinde dökerek süsleyin.



0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT