Uzun zamandır tuzlu yeni tatlar yapmak konusunu ertelediğimi fark ederek, bir süredir aklımda olan tuzlu atıştırmalıkları yapmaya karar verdim. Zeytinyağı ve kepekli un kullanmayı tercih ettiğim bisküviler, istediğim gibi son derece gevrek oldu. Hazırladığım sade tuzlu bisküvileri, üzerine kullandığım keten tohumu ve son dönemin popüler besinlerinden chia tohumu ile zenginleştirdim. Uzmanlar hem keten hem de chia tohumunun yüksek oranda lif içerdiğini ve bitkisel omega 3 açısından çok zengin olduğunu belirtiyorlar. Hava almayan kutularda uzun süre aynı tazeliğinde koruyabileceğiniz kepekli tuzlu bisküviler, ara öğünler için hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık.
Malzeme Listesi
1/2 su bardağı ayranMalzeme Listesi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı kepekli un
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı chia tohumu
3 yemek kaşığı keten tohumu
- Derin bir karıştırma kabı içerisine ayran, zeytinyağı, elma sirkesi, tuz ve karbonatı koyun ve karıştırın.
- Ardından kepekli unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Hamur yumuşak olduğu için açmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup bu şekilde açabilirsiniz.
- Açtığınız hamuru kalıpla şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Şekillendirdiğiniz parçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
- Ardından keten tohumu ve chia tohumunu bisküvilerin üzerine serpin.
- Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen bisküvileri fırından alın ve tepsi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder