
Malzeme Listesi
Tabanı için;
1+3/4 su bardağı çekilmiş yulaf ezmesi
1 su bardağı toz badem
100 gr. soğuk tereyağı
1/4 su bardağı kakao
3 yemek kaşığı bal
Ara Katı için;
100 gr. (6 adet büyük) hurma
2 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vaniya özü
Üst katı için;
35. gr. kakao yağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya özü
1/3 su bardağı kakao
- Pasta tabanı için yulaf ezmesini parçalayıcıda çektikten sonra kalan tüm malzemeyi ekleyerek bir harç hazırlayın.
- Elde ettiğiniz harcı tabanına yağlı kağıt serilmiş 20 cm. kelepçeli kalıba eşit bir şekilde bastırarak yerleştirin ve kalıbı buzdolabına koyun.
- Ardından ara katı için çekirdekleri çıkmış ve küçük parçalara kesilmiş hurmaları sıcak suda on dakika bekletin.
- Yumuşayan hurmaları süzerek sudan çıkarın. Hurmalara beklettiğiniz sudan iki yemek kaşığı ve bal ekleyerek püre haline gelene kadar çekin.
- Daha sona hindistan cevizi yağı, toz badem ve vanilya özü ekleyerek tüm malzeme homojen hale gelene kadar çekin.
- Macun halindeki harcı buzdolabındaki tabanın üzerine eşit şekilde düzleyerek koyun ve kalıbı tekrar buzdolabına kaldırın.
- En son üst katı için kakao yağını benmari şeklinde eritip ocaktan alın.
- İçine hindistan cevizi yağı, bal ve vanilya özü ekleyerek karıştırın.
- En son kakao ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabında bekleyen ve hafif koyulaşan karışımı hızlıca karıştırıp pastanın üstüne eşit şekilde dökün.
- Pastayı servis yapmadan önce en az 4 saat buzdolabında bekletin.
0 comments :
Yorum Gönder