Rafine ürünler kullanmadan, doğal malzemeler ile yeni lezzetler hazırlamak ve bunları paylaşarak dengeli ve sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmak benim için büyük bir keyif. Önceki günlerde hazırladığım ve top dondurmaya benzettiğim için dondurma kurabiye adını verdiğim kurabiyeler de doğal, sağlıklı ve lezzetli tatlara güzel bir örnek oldu. Kurabiyeleri yaparken kullandığım hindistan cevizi şekeri ve pekmez adeta bir karamel lezzeti ortaya çıkardı. Yulaf ezmesi ve hindistan cevizi unu kullandığım kurabiyelere toz tarçın, zencefil ve karanfil ekleyince tam sonbahara yakışır bir lezzet ortaya çıktı. Son dönemde hindistan cevizi şekeri ve unu büyük marketlerde rahatlıkla bulunabiliyor. Lezzeti biraz da çikolata ile zenginleştirmek isterseniz damla çikolata ekleyebilir ve büyük küçük herkesin beğenisini toplayacak enfes tatlar yaratabilirsiniz.
Malzeme Listesi
1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri (veya kahverengi şeker)
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
60 gr. eritilmiş ve soğumuş tereyağı
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 /2 su bardağı çekilmiş yulaf ezmesi
1 su bardağı hindistan cevizi unu
1/4 su bardağı damla çikolata
- Öncelikle karıştırma kabı içerisinde eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ile hindistan cevizi şekeri ve üzüm pekmezini 2 dakika kadar çırpın.
- Ardından damla çikolata dışında kalan tüm malzemeleri ilave ederek karıştırın.
- En son damla çikolata ekleyerek spatula ile karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin.
- Kurabiye hamurunu bir dondurma kaşığı yardımı ile sıkıştırarak veya elinizle şekillendirerek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altı kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi içerisinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder