Havaların soğuduğu şu günlerde keyifle içilen sıcak içeceklerin yanında ufak tatlı kaçamakları yapmak isteyenler için rafine un ve şeker içermeyen enfes bir kurabiye hazırladım. Doğal tatlandırıcı olarak dut kurusu kullandığım kurabiyelere tereyağının hoş lezzeti ve aroması da eklenince dayanılmaz bir lezzet ortaya çıktı. Kurabiyelere büyük küçük herkesin çok sevdiği çikolata ilave ettim. Arzu edenler çikolata yerine çeşitli kuru meyveler ekleyerek de lezzeti zenginleştirebilirler. Kurabiyeleri hava almayan saklama kaplarında uzun süre aynı tazeliğinde koruma imkanı olduğunu söylemeliyim.
Malzeme Listesi
100 gr. eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı bal
1 adet yumurta
1 su bardağı dut kurusu
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı tam buğday unu
1/4 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
- Öncelikle tereyağını eritip soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta dut kurusunu parçalayıcıda iyice çekin.
- Ardından çekilmiş dut kurusuna tereyağı, bal, vanilya ve yumurta ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
- Hazırladığınız karışıma yulaf ezmesi, tam buğday unu ve kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- En son damla çikolata ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Hazırladığınız harcı 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ardından dondurma kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Kurabiye toplarının üstüne hafifçe bastırın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder