Şeker kullanmadan sadece pekmezle tatlandırdığım
kurabiyelerin dışı kıtır kıtır içi yumuşacık oldu. Son zamanlarda kurabiyeleri
mümkün olduğunca katı yağ kullanmadan zeytinyağı ile yapmayı tercih ediyorum.
Zeytinyağı kurabiyelerde de mucizeler yaratıyor. Daha öncede yazmıştım,
pekmez ve keçi boynuzu unu birbirine çok yakışıyor. İkisi birlikte sanki kakao
tadı veriyor. Bu sefer kurabiyelerin üstünü farklı olarak ayçekirdeği içi ile
lezzetlendirdim. Ayçekirdeğinin kurabiyelere çok hoş bir tat kattığını söylemeliyim.
Zeytinyağı ve pekmez ile yapılmış sağlıklı ve lezzetli kurabiyeler hava almayan
kutularda tazeliğini uzun süre koruyor.
Malzeme Listesi
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı üzüm pekmezi
6 yemek kaşığı keçi boynuzu unu
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı tam buğday unu
üstü için ayçekirdeği içi
- Limon suyunu karıştırma kabına alın ve içine karbonat ekleyip karıştırın.
- Daha sonra yumurtaları ekleyip açık sarı bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
- Yumurtalı karışıma zeytinyağı ve pekmez ekleyip bütün malzeme iyice karışana kadar karıştırın.
- Diğer tarafta keçi boynuzu unu, tarçın, zencefil, karanfil, vanilya, kabartma tozunu bir araya getirin ve hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın.
- En son olarak azar azar un ilave edin. Karıştırma kabından rahatça toparlanabilen ve elinize yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edeceğiz miktar un yeterli olur.
- Bir kaseye ayçekirdeği içi koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, ayçekirdek içine batırıp tepsiye dizin.
- Fırını 170 derecede ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp, soğumaya bırakın.
Yine bir tatlı sever için suçluluk duygusu az tadı çok bir lezzet deneyin.
YanıtlaSilSuçluluk hissetmeden gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.
YanıtlaSil