Unsuz ve şekersiz hazırladığım tek lokmalık bademli hurmalı
toplar insanı lezzeti ile adeta büyülüyor.
Bu küçük lezzet toplarından bir tane deneyen ikincisini hiç
tereddüt etmeden istiyor. Fırında pişirilmeden hazırlandığı için yapımı son
derece pratik. Badem ve hurma gibi son derece sağlıklı iki besini ve tarçın,
zencefil ve karanfil gibi her derde deva olarak bilinen baharatları bir arada
bulunduruyor. Çayın yanına çok yakışan bademli hurmalı topları bir kere denedikten
sonra vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında yerini alacağına emin
olabilirsiniz.
Malzeme Listesi
1,5 su bardağı
kabuksuz badem
2 yemek kaşığı
hindistan cevizi yağı
2 çay kaşığı
tarçın
1/2 çay kaşığı
toz zencefil
1/2 çay kaşığı
toz karanfil
1/4 çay kaşığı
tuz
2 yemek kaşığı
bal
1/3 su bardağı
küçük doğranmış hurma
- Bademleri bir tavaya koyup hafif kızarana kadar ateşte çevirin.
- Kızarmış bademlerin biraz ılımasını bekledikten sonra parçalayıcıya koyun ve biraz parçalayın.
- Parçalanan bademlere hindistan cevizi yağı, tarçın, zencefil, karanfil, tuz ilave edin ve bu sefer iyice parçalayın.
- En son bal ve küçük doğranmış hurmaları ekleyin. Tekrar tüm malzeme iyice birbiri ile karışana kadar parçalayın.
- Hazırladığınız malzemeyi bir kaba alın. Hafif sıkarak ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın ve servis tabağına dizin.
0 comments :
Yorum Gönder