BADEMLİ HURMALI TOPLAR

Bademli Hurmalı Toplar


Unsuz ve şekersiz hazırladığım tek lokmalık bademli hurmalı toplar insanı lezzeti ile adeta büyülüyor. 
Bu küçük lezzet toplarından bir tane deneyen ikincisini hiç tereddüt etmeden istiyor. Fırında pişirilmeden hazırlandığı için yapımı son derece pratik. Badem ve hurma gibi son derece sağlıklı iki besini ve tarçın, zencefil ve karanfil gibi her derde deva olarak bilinen baharatları bir arada bulunduruyor. Çayın yanına çok yakışan bademli hurmalı topları bir kere denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında yerini alacağına emin olabilirsiniz.


Malzeme Listesi
1,5 su bardağı kabuksuz badem
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı bal
1/3 su bardağı küçük doğranmış hurma


  • Bademleri bir tavaya koyup hafif kızarana kadar ateşte çevirin.
  • Kızarmış bademlerin biraz ılımasını bekledikten sonra parçalayıcıya koyun ve biraz parçalayın.
  • Parçalanan bademlere hindistan cevizi yağı, tarçın, zencefil, karanfil, tuz ilave edin ve bu sefer iyice parçalayın.
  • En son bal ve küçük doğranmış hurmaları ekleyin. Tekrar tüm malzeme iyice birbiri ile karışana kadar parçalayın.
  • Hazırladığınız malzemeyi bir kaba alın. Hafif sıkarak ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın ve servis tabağına dizin.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT