YAĞSIZ LİMONLU HAŞHAŞLI KEK

Yağsız Limonlu Haşhaşlı Kek


En son gelen istek beyaz çikolata soslu limonlu haşhaşlı kek oldu. İlk defa limonlu haşhaşlı keki beyaz çikolata ile süsleyip zenginleştirdim. Sonuç tek kelime ile harika oldu. Beyaz çikolata, haşhaş ve limon lezzeti ile birleşince ortaya çok hoş bir tat ortaya çıktı. Üstünün çikolata kaplı olduğunu düşünerek keki yaparken yağ kullanmamaya özen gösterdim. Kahverengi şeker ve tam buğday unu kullandığım için kek diğer limonlu keklere oranla biraz daha koyu renkli oldu ama daha sağlıklı olduğu bir gerçek. 

Malzeme Listesi
1 yumurta
1 çay bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı organik yoğurt
1/2 su bardağı light süt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limonun kabuk rendesi
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1,5 su bardağı organik tam buğday unu
2 yemek kaşığı mavi haşhaş


  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. 
  • Çırptığınız yumurtalara yoğurt, süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. 
  • Ayrı bir yerde bir araya topladığınız un, kabartma tozu, vanilya ve haşhaşı önceden çırptığınız karışıma ilave edin ve kısa bir süre karıştırın. 
  • Pişirmek istediğiniz kek kalıbının her tarafını iyice yağlayın ve hazırladığınız kek harcını kalıba dökün. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Kürdan testi ile kontrol edin ve pişen kekinizi fırından alın. 
  • Kekiniz ılıyınca kalıptan çıkarıp tel üzerinde soğumaya bırakın. 
  • Kekiniz iyice soğuduktan sonra cam bir kap içine beyaz çikolataları küçük bir şekilde doğrayın ve benmari şeklinde eritin. 
  • Eriyen çikolatayı kekinizin üstüne döküp dilediğiniz şekilde süsleyin. 
  • Servis yapmadan önce çikolatanın iyice donmasını bekleyin.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT