Rafine şeker kullanmadan bal
kullanarak hazırladığım bademli kurabiyeler yumuşacık ve çok hafif
oldular. Genellikle kurabiye yaparken beyaz un yerine tam buğday unu
veya yulaf unu kullanıyorum. Şimdiye kadar sonuçtan çok memnun kaldım.
Kepekli un içinde aynı şeyi rahatlıkla söyleyebilirim. Kepekli unun hoş
ve farklı lezzeti ile hazırlanan kurabiyeler üstüne sürülen bal-tarçın
karışımı ve file badem ile mükemmel bir şekilde tamamlanıyor.
Malzeme Listesi
2,5 su bardağı kepekli un
2 yemek kaşığı soğuk tereyağ
1/2 su bardağı organik yoğurt
4 yemek kaşığı light süt
3 yemek kaşığı bal
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
üzeri için
2 yemek kaşığı bal
1 kase file badem
tarçın
- İlk olarak kepekli un ile soğuk tereyağını iyice birbirine yedirin.
- Ardından kalan tüm malzemeyi sıra ile ekleyin. Yoğurma kabına yapışmadan toparlayabildiğiniz hafif yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığımız kurabiye hamurunu buzdolabına kaldırın ve en az 15 dakika olmak üzere ortalama 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Bu sırada küçük bir kap içerisine 2 yemek kaşığı bal koyup içerisine çay kaşığının ucu ile tarçın ilave edin ve karıştırın.
- Başka bir kaba ise file badem döküp hazırlayın.
- Dolaptan aldınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız kurabiyeleri ilk olarak bal karışımına daha sonra da file bademe batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Fırını 170 derecede ısıtın ve kurabiyeleri ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder