KABAKLI VE MUZLU MUFFİN

Kabaklı Muzlu Muffin

Farklı malzemeler ile yeni şeyler denemeyi seviyorum. Ortaya yeni bir lezzet çıkarmak ve onu tatmaktan zevk alıyorum. Kabaklı muzlu muffinlerde bu tatlardan biri oldu. Yaz mevsimin faydalı sebzelerinden biri olan kabak ile yapılan bu keklerde kabak tadı hiçbir şekilde hissedilmiyor. Muz ve bal ile tatlandırılan muffinler yumuşacık oluyor. İçerdiği yağ oranı ise yok denilebilir. Üstünü istediğinize bağlı olarak çikolata ile süsleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Kabak lif açısından oldukça zengin ve kolay sindirilebilen bir sebzedir. B ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve fosfor mineralleri içerir. Aynı zamanda içerisinde bitkisel protein, nişasta ve çinko da bulunur. Daha pek çok faydaları bulunan kabağı özellikle çocuklara zevkli bir şekilde yedirebilmenin bir yolu bu muffinler olabilir. Üstünü çikolata ile süslediğiniz ve tatlandırdığınız zaman çocukların daha fazla ilgisini çekiyor. Verdiğim ölçüler ile büyüklüğüne göre ortalama 6-8 adet muffin çıkıyor. İhtiyacınıza göre ölçüyü çoğaltabilirsiniz.

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı erimiş soğumuş hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı organik yoğurt 
3 yemek kaşığı bal
1 adet orta boy olgun muz
1 adet orta boy kabak
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
  • Yumurta ile hindistan cevizi yağını 1-2 dakika çırpın. 
  • Çırptığınız yumurtaya bal ve yoğurt ilave edip  tüm malzeme pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Diğer tarafta muzu iyice ezin. Ardından kabağı rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve elinizle suyunu sıkıp ezdiğiniz muzlara ilave edin.
  • Hazırladığınız muz ve kabağı birbiri ile karıştırın ve çırptığınız yumurtalı karışıma ilave edip  malzemeyi kısa bir süre çırpın. 
  • Kuru malzemeleri (tam buğday unu tarçın, tuz, muskat rendesi ve kabartma tozu) bir araya getirin ve hazırladığınız kabaklı  karışıma ekleyip kısa bir süre karıştırın.
  • Kek harcını muffin kalıplarına koyun.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile kontrol edin ve pişen kekleri tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Arzunuza göre kekler soğuyunca benmari şeklinde eritilmiş çikolata ile üzerlerini süsleyin.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT