Granola yulaf ezmesi, çeşitli kuru yemişler ve bal ile hazırlanan ve kıtır olana kadar pişirilen genellikle bar şeklindeki atıştırmalık olarak tarif edilebilir. Yurt dışında özellikle sabah kahvaltılarında oldukça tercih ediliyor. Ülkemizde de özellikle zincir kahve satışı yapan yerlerde sık rastlamaya başlandı. İçerdiği malzeme açısından oldukça sağlıklı olduğu bir gerçek. Sabah kahvaltısı içinde son derece uygun bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
Benim
hazırladığım tarifteki çekilmiş badem yerine aynı oranda yulaf ezmesi
kullanabilirsiniz. Ayrıca istediğinize göre ceviz, fındık, badem çeşitlerini ve
zevkinize göre tarçın, hindistan cevizi gibi lezzetler katabilirsiniz.
Malzeme
Listesi
1 adet orta boy
elma
3 adet hurma
1 tatlı kaşığı
hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı
tereyağ
1/3 su bardağı
light süt
2 yemek kaşığı
bal
1 su bardağı
kabuksuz badem
1,5 su bardağı
yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı
kuru üzüm
- Önce elmayı soyup rendeleyin. Hurmaları da küçük şekilde kesin.
- Elma ve hurmaları küçük bir tencereye koyun ve ocakta kısık ateşte 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
- Pişen elma ve hurmaları parçalayıcı ile püre haline getirin ve soğuması için bekletin.
- Diğer tarafta hindistan cevizi yağı ve tereyağı eritip soğutun.
- Yağları süt, bal ve elma püresi ile iyice karıştırın.
- Bademleri parçalayıcıda dişe gelecek şekilde parçalayın.
- Yulaf ezmesi, çekilmiş badem ve üzümleri hazırladığınız elma karışımına ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
- 20x20 cm.lik bir fırın kabını yağlayın ve hazırladığınız karışımı döküp üzerine iyice bastırarak düzeltin.
- Fırın kabınızı önceden150 derece ısıtılmış fırında ortalama 30 dakika kenarları hafif kızarıp pişirin.
- Fırın kabının ortasına dokunduğunuzda sert ise pişirme işleminin tamamlandığını gösterir.
- Fırından aldığınız kabınızı soğumaya bırakın.
- İyice soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesip üstünü erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder