Şeker kullanmadan doğal mucize olarak anılan bal ile
tatlandırdığım ve tam buğday unuyla hazırladığım çikolatalı cevizli bisküviler
çok beğeni topladılar. Çırpıcı kullanmadan sadece kaşıkla karıştırmanızın
yeterli olduğu bisküvilerin yapımı çok pratik. Daha öncede belirttiğim gibi diğer
katı yağlar gibi vücutta depolanmadığı ve direk enerjiye çevrildiği için daha
sağlıklı olarak kabul gören hindistan cevizi yağı ayrıca çok hoş bir lezzet
katıyor. Bu bisküvilerdeki en büyük sürpriz ise kullandığım muz olsa gerek.
Verdiğim ölçüler ile orta boyutta dokuz kurabiye yapılıyor. Ölçüyü çoğaltarak kurabiye sayısını artırabilirsiniz. Kurabiyeleri sadece
çikolata veya ceviz yerine badem kullanarak hazırlamak isteğinize bağlı olarak
değişebilir.
Malzeme Listesi
1 su bardağı organik tam buğday unu
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
1 adet orta boy muz
1/2 su bardağı bal
2 yemek kaşığı damla çikolata
1/4 su bardağı ceviz kırığı
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
1 adet orta boy muz
1/2 su bardağı bal
2 yemek kaşığı damla çikolata
1/4 su bardağı ceviz kırığı
- Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu bir araya getirin ve kaşıkla karıştırın.
- Diğer tarafta erimiş soğumuş hindistan cevizi yağı, ezilmiş muz ve balı bir araya getirin ve kaşık yardımı ile karıştırın.
- Daha sonra hazırladığınız ballı muzlu karışımı kuru malzemeye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- En son damla çikolata ve ceviz kırığını ilave edin ve koyu kek kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamuru üstü kapalı olarak buzdolabında 1 saat bekletin.
- Bekleme süresi sonunda buzdolabından aldığınız hamuru kaşık yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye bölüştürün.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra 15 dakika tepsisi içinde bekletin ve daha sonra tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder