Son derece sağlıklı, lif kaynağı muffinler büyük küçük herkesin beğenisini kazanıyor. Buğday kepeği ve tam buğday unu ile hazırlanan küçük kekler doğal olarak pekmez ve bal ile tatlandırılıyor. Elma ve tarçının harika birleşimi keklere çok hoş bir lezzet veriyor. İster sabah kahvaltısında isterseniz öğleden sonra çayın yanında zevkle tüketebileceğiniz muffinler son derece hafif oluyorlar.
Buğday kepeği ile ilgili yaptığım araştırmalar sonunda bulduklarımı aktarmak isterim. Buğdayın kabuk kısmı buğday kepeği olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmaların sonucunda buğday kepeğinin yüksek oranda lif içerdiği ortaya konulmuştur. Lif içeriği fazla olan gıdaların, ağızda uzun süre çiğnenebilme özelliklerinden dolayı tükürük bezlerinin çalışmasını hızlandırdıkları ve mide asitlerinin salgılanması yönünde olumlu etkide bulundukları anlaşılmıştır. Bunun sonucunda da kişinin açlık hissini geciktirdiği görülmüştür. Çalışmalar sonucunda buğday kepeğinin mide, bağırsak, diyabetik hastalıklar, kolesterol ve kolon konseri gibi hastalıkların görülme riskini azaltıcı etkilerinin olduğu söylenmektedir.
Buğday kepeği ile ilgili yaptığım araştırmalar sonunda bulduklarımı aktarmak isterim. Buğdayın kabuk kısmı buğday kepeği olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmaların sonucunda buğday kepeğinin yüksek oranda lif içerdiği ortaya konulmuştur. Lif içeriği fazla olan gıdaların, ağızda uzun süre çiğnenebilme özelliklerinden dolayı tükürük bezlerinin çalışmasını hızlandırdıkları ve mide asitlerinin salgılanması yönünde olumlu etkide bulundukları anlaşılmıştır. Bunun sonucunda da kişinin açlık hissini geciktirdiği görülmüştür. Çalışmalar sonucunda buğday kepeğinin mide, bağırsak, diyabetik hastalıklar, kolesterol ve kolon konseri gibi hastalıkların görülme riskini azaltıcı etkilerinin olduğu söylenmektedir.
Malzeme Listesi
1,5 su bardağı buğday kepeği
1/3 su bardağı organik yoğurt
1/3 su bardağı light süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1/4 su bardağı bal
1/4 su bardağı pekmez
1 su bardağı organik tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı elma (küçük küp doğranmış)
- Bir kapta buğday kepeğinin üzerine yoğurt ve süt ekleyip güzelce karıştırın. Karışımı bir kenarda yaklaşık 20 dakika bekletin.
- Ayrı bir yerde yumurta ve zeytinyağını çırpın. Çırptığınız yumurtalara bal ve pekmez ilave edin ve tüm malzeme iyice karışana kadar tekrar çırpın.
- Çırptığınız yumurtalı karışımı bekleme süresi bitiminde buğday kepekli karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir yerde tam buğday unu, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu bir araya getirin ve buğday kepekli karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- En son küçük küpler halinde doğradığınız elmaları karışıma ilave edin. Oldukça yoğun bir kek harcı elde edeceksiniz.
- Kek karışımını kaşık yardımı ile muffin kalıplarına koyun. Çok fazla kabaran bir kek olmayacağı için üstünde çok fazla boşluk bırakmanıza gerek yok.
- Hazırladığınız kekleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 20 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Kürdan testi ile kontrol edip pişen muffinleri tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder