Hazırladığım lezzetlerde mevsim meyvelerinden faydalanmayı seviyorum. Her meyvenin kendine özgü lezzet ve kokusu ile hoş ve farklı tatlar yakalamak benim için büyük bir zevk. Kış mevsiminin sevilen meyvelerinden biri olan armut ile hazırladığım kek son derece hafif oldu. Kekte armut ile birlikte kullandığım taze zencefil ve tarçın tartışmasız harika bir lezzet bütünlüğü ortaya koydular. Armutlu keki özellikle ince bir şekilde yapmayı tercih ettim ve üstünü armut dilimleri ile süsledim. Bu tarz hazırlanmış kekler sanki tart görüntüsü veriyor. Bu şekilde hem tadı hem de görüntüsü ile insanı cezbeden harika bir lezzet oluştu.
Malzeme Listesi1/2 su bardağı kahverengi şeker
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı armut rendesi ( 1 adet orta boy armut)
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze zencefil
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı ayran
Üzeri için
1 adet orta boy armut
- Öncelikle bir kap içerisinde tüm kuru malzemeleri ( tam buğday unu, tarçın, karbonat, tuz) bir araya toplayın.
- Ayrı bir karıştırma kabı içerisinde kahverengi şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından zeytinyağı, ince kıyılmış taze zencefil ve rendelenmiş armut ekleyerek çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz armut sulu ise karışıma katmadan önce suyunu elinizle mutlaka sıkın. Aksi takdirde karışımınız sulanır.
- Çırptığınız karışıma hazırladığınız kuru malzemeleri ve ayranı dönüşümlü olarak ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu işlemi 3 seferde yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız kek harcını 26 cm.lik yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün.
- Kekin üzerine koymak için soyduğunuz armudu ince olarak dilimleyin.
- Dilimlediğiniz armutları kekinizin üzerine yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırın.
- Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Kızaran keki kürdan testi ile kontrol edin.
- Kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın ve soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder