NOHUT VE MISIR UNLU BİSKÜVİ

Nohut ve Mısır Unlu Bisküvi
Mutfakta farklı malzemeler kullanarak yeni lezzetler yakalamayı sevdiğim için alışveriş yaparken değişik ürünleri inceleyerek oldukça zaman harcıyorum. Büyük bir markette alışveriş sırasında saf nohut unu paketi dikkatimi çekti. Daha önce nohut ununu yalnızca ekmekte denemiştim. Nohut unu ile yapılmış ekmeğin kendine özgü baskın bir kokusu ve lezzeti vardır. Ben nohut unu kullanarak bisküvi yaparak nasıl bir tat ortaya çıkacağını merak ettim. Bisküvilerin yapımında nohut unu ile birlikte son zamanlarda sık kullandığım mısır ununu kullanmayı tercih ettim. Böylece hem nohut ununun yoğun tadı dengelendi hem de mısır ununun kendine özgü lezzeti bisküvilere geçmiş oldu. Kurabiyeleri çok az miktarda kahverengi şeker kullanarak daha çok pekmez ile tatlandırmak istedim. Tereyağının harika lezzeti de eklenince sonunda ağızda dağılan ve tadı damağınızda kalan enfes kurabiyeler ortaya çıktı.

Malzeme Listesi
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
4 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı nohut unu
1 su bardağı +1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil

Üzeri için,
yumurta akı 
1 kase fındık

  • Bir kap içerisinde kuru malzemeleri ( nohut unu, mısır unu, tarçın, zencefil) bir araya toplayın.
  • Ayrı bir karıştırma kabı içerisinde yumuşak tereyağı ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2 dakika çırpın.
  • Ardından pekmez ekleyerek bir süre daha karıştırın.
  • Çırptığınız karışıma ayrı bir yerde bir araya topladığınız kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Hazırladığınız hamuru yarım santim inceliğinde açın ve istediğiniz bir kalıpla şekillendirin.
  • Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Dizdiğiniz bisküvilerin üzerine yumurta akı sürün ve ortasına bir adet fındık koyun.
  • Hazırladığınız bisküvileri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika altı hafif kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeler fırından aldığınızda hafif yumuşak olacaklar. Fırından aldıktan sonra tel üzerinde soğumaya bırakın. 
  • Soğuyan kurabiyelerin sertleşip tam bisküvi kıvamına geldiğini göreceksiniz.




2 comments :

  1. you have a beautiful blog! the food looks wonderful! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your kind words. I also visit your blog. Photos are very remarkable...

      Sil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT