Peynirli irmikli keki bir kere tattıktan sonra pek çok kişinin tarifleri arasında üst sıralara koyacağını düşünüyorum. Yapımı son derece pratik olan kekte kullanılan peynir, irmik ve keten tohumu birlikteliğinden ortaya çıkan yumuşacık lezzetin tadı damağınızda kalıyor. Son derece hafif ve sağlıklı olan peynirli irmikli keki diyet yapanlar yağsız beyaz peynir veya lor peyniri ile deneyebilirler. Sabah kahvaltısı ve ara öğünler için güzel bir alternatif olarak değerlendirilebilecek olan peynirli irmikli kek, ilk günkü lezzet ve tazeliğini 2-3 gün koruyor.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
4 yemek kaşığı organik yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı keten tohumu
Üzeri için;
Ay çekirdeği içi
- Öncelikle karıştırma kabı içerisinde yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu homojen hale gelene kadar çırpın.
- Ardından sırası ile beyaz peynir, kabartma tozu, irmik ve keten tohumu ilave edin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Hazırladığınız harcı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
- Üstü kızaran kekinizi kürdan testi ile kontrol edin.
- Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kekinizi fırından alın ve soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder