
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
4 yemek kaşığı organik yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı keten tohumu
Üzeri için;
Ay çekirdeği içi
- Öncelikle karıştırma kabı içerisinde yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu homojen hale gelene kadar çırpın.
- Ardından sırası ile beyaz peynir, kabartma tozu, irmik ve keten tohumu ilave edin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Hazırladığınız harcı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
- Üstü kızaran kekinizi kürdan testi ile kontrol edin.
- Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kekinizi fırından alın ve soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder