Portakallı tadımlık kek isminin hazırladığım küçük kekler için oldukça uygun olduğunu düşünüyorum çünkü tek lokma ile portakalın harika lezzetine ulaşmak mümkün. Portakalla birlikte kullandığım tarçın, karanfil ve muskat hoş bir uyum yarattı. Portakal suyu ve yoğurdun güzel bir yumuşaklık kazandırdığı keklerde hiç yağ kullanmaya gerek duymadım. En son aşamada hem lezzeti zenginleştirmek hem de göz zevkine hitap etmesi için mini kekleri eritilmiş beyaz çikolata ile süslemek istedim. Portakalın harika lezzeti ve kokusu ile birleşen baharatların yoğun şekilde hissedildiği yağsız portakallı tadımlık kekler damakta harika bir lezzet bırakıyor.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı organik yoğurt
1/2 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı organik tam buğday unu
Üstü için;
Eritilmiş beyaz çikolata
- Öncelikle tarçın, karanfil, muskat rendesi, tuz, karbonat ve tam buğday ununu bir kapta bir araya toplayın.
- Ayrı bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından yoğurt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek 2 dakika daha karıştırın.
- Çırptığınız karışıma ayrı bir yerde bir araya getirdiğiniz kuru malzemeleri ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış küçük kek kalıplarına veya muffin kalıplarına 3/4 ü dolduracak şekilde koyun.
- Keklerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20-30 dakika pişirin.
- Üstü kızaran keklerinizin pişmesini kürdan testi ile kontrol edin.
- Pişen kekleri fırından alın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Kekler soğuduktan sonra arzunuza göre üstlerini benmari şeklinde eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder