Orijinalinde sacda yapılan mısır ekmeğini günümüz modern şehir hayatında yapabilme imkanı çok mümkün olamıyor. Artık mısır ekmeği modernize edilmiş farklı pek çok şekilde karşımıza çıkıyor. Hazırladığım mısır ekmeğiyle aradığım orijinal tada son derece yakın mükemmel bir lezzet yakaladığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Sadece mısır unu kullanarak hazırlanan ekmeği yapmak son derece pratik. Mısır ekmeği yaparken kullanılan unun kalitesinin dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olduğunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. İmkanınız varsa kavrulmuş mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim. Kullandığınız unun kalitesi direk olarak ekmeğin lezzetine yansıyor. Besleyici değeri son derece yüksek, yerken ağızda dağılan mısır ekmeğinin lezzeti karşısında bir dilimle yetinmekte zorlanacağınızı düşünüyorum.
1 adet yumurta
1,5 su bardağı ayran
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 su bardağı mısır unu
- Derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta, ayran ve zeytinyağını iyice karıştırın.
- Ayrı bir yerde mısır unu, tuz, kabartma tozu, kahverengi şekeri bir araya toplayın ve çırptığınız karışıma ilave edip karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Üstü hafifçe kızaran ekmeği kürdan testi ile kontrol edin ve kürdan temiz olarak çıkıyorsa fırından çıkarın.
- Pişen ekmeğinizi tel üzerinde soğumaya bırakın.
Çok saglıklı bir tarif görünüyor,tarifleriniz çok açıklayıcı, kullandığınız bardak ölçüsü nedir acaba?son sorumda hangi marka un kullanmamızı tavsiye edersiniz şimdiden teşekkürler .Mutlu Özdemir Aksöz
YanıtlaSilMerhaba Mutlu,
SilBardak olarak çok büyük olmayan su bardağını ölçü olarak kullanabilirsiniz. Marketlerdeki paketli mısır unlarından şimdiye kadar kullanmadım. Mısır ununu Samsundan özel olarak kavrulmuş şekilde istiyorum. Mümkünse kavrulmuş mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim.
Sevgiler.
Bugün bu tarifi deneme şansı buldum ve benden tam not aldı.hazırlanışı çok kolay olmakla birlikte hem çok sağlıklı hemde tadı bir harika.özellikle 2 minik afacan oğlum çok beğendiler.teşekkürler aylacım,emeğine sağlık.
YanıtlaSilTuğçe sönmezler
Deneyeni ve seveni çok ama neden hala ben yiyemedim. Galiba ilk turu yakalayamadığım için azimle bekliyorum. Pişiren haber versin....
YanıtlaSil