Bundan bir süre önce dukan diyeti yapan bir arkadaşım sayesinde bu muffinleri yapmaya başladım. Ortaya çıkan lezzet sadece diyet yapanların değil deneyen herkesin onayını aldı. Ben de tariflerim arasında üst sıralara koydum. Peynirli hafif muffinlerin sadece ara öğün için değil özellikle sabah kahvaltısı için çok güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Yulaf kepeği ile hazırlanan peynirli muffinler çok hafif ve yumuşacık oluyorlar. Kullanılan baharatlar ve beyaz peynirin mükemmel uyumu ise tartışılmaz. Formuna dikkat edenlerin ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin, rafine un içermeyen peynirli hafif muffinleri ilk fırsatta denemesini tavsiye ediyorum.
Malzeme Listesi
1 adet doğal yumurta
2 yemek kaşığı organik yoğurt
1 su bardağı light süt
1 su bardağı beyaz peynir
10-12 kaşık yulaf kepeği
2 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
üstü için;
çörek otu
- Öncelikle yumurta, süt ve yoğurdu bir karıştırma kabı içerisinde tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Ardından peynir ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Son olarak yulaf kepeği, kabartma tozu, tuz, nane ve kırmızı pul biber ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Karışım kağıt kek kapsüllerine yapışacağı için silikon veya metal kalıp kullanmayı tercih edin. Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına üstünde biraz boşluk bırakarak dökün.
- Muffinlerin üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Pişme süresi sonunda muffinleri kürdan testi ile kontrol edin ve pişen muffinleri soğuması için tel üzerine alın.
Çok pratik bir tarif gerçekten,en kısa sürede deneyeceğim.
YanıtlaSilTuğçe sönmezler
Denedikten sonra görüşlerini paylaşırsan memnun olurum.
YanıtlaSilTabiki😉
Sil