Benim sık sık yaptığım ve deneyenlerin beğenisini kazanan yağsız bir pasta tarifim var. Kedi dili kullanarak yapılan pastanın yapımı oldukça kolay. Ekstra hiç yağ kullanılmadığı için çok hafif oluyor. Özelikle light süt ve labne kullanılarak yapıldığı zaman formuna dikkat edenlere gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim..
Pastayı yaparken kedi dillerini filtre kahve ile tatlandırıp, arasına muz dilimleri koyarak zenginleştirdim. Aynı şekilde kedi dillerini taze sıkılmış portakal suyu ile lezzetlendirip, muhallebisini yaparken içine portakal rendesi koyabilirsiniz. Pasta iki şekilde de çok lezzetli oluyor. Pastayı yaparken zevkinize göre tatlandırıp, istediğiniz meyve ile zenginleştirebilirsiniz.
Malzeme Listesi
2 paket kedi dili
1 fincan filtre kahve
3 su bardağı light süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
80 gr. light labne peynir
1 paket vanilya
2 adet orta boy dilimlenmiş muz
- Filtre kahveyi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
- Bu sırada muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi pişip, göz göz olunca altını kapatın. Labne peyniri ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
- Muhallebiyi ılıması için bir yere alın. Muhallebiyi kullanmadan önce çırpıcı ile 1-2 dakika karıştırın.
- Kedi dillerinin düz kısımlarını kahveye 1 saniye kadar batırıp kelepçeli kalıbın kenarlarına ve tabanına dizin.
- Dizerken ıslak kısımların içeride kalacak şekilde olmasına dikkat edin.
- Muhallebinin yarısını dizdiğiniz kedi dillerinin üstüne dökün.
- Daha sonra tekrar kahve ile ıslatılmış kedi dili döşeyin.
- Kedi dillerinin üstüne kesilmiş muz dilimleri dizin.
- Kalan muhallebiyi döküp üstünü düzeltin.
- Pastayı soğuması için buzdolabına kaldırın. Pastayı bir gün önceden yapıp ertesi gün servis yapmak pratik oluyor.
- Servis yapmadan önce pastanın üstünü rendelenmiş bitter çikolata ile süsleyin.
süper canım eline sağlık
YanıtlaSil