Bir süredir "unsuz" bir tarif olmadığını düşünerek portakalın aromasının hoş bir şekilde hissedildiği çikolatalı kurabiye yaptım. Çikolata ile portakalın uyumu tartışma götürmez. İlk piştiği gün yulaflar kıtır kıtır ağızda dağıldı sanki. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve formuna dikkate edenler bu tarifi denemekte gecikmesin. Üstelik yapımı da sadece birkaç dakika sürüyor.
Malzeme Listesi
1 yumurta
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı buğday ruşeymi
1/2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 adet portakalın kabuk rendesi
2 yemek kaşığı damla çikolata
Malzeme Listesi
1 yumurta
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı buğday ruşeymi
1/2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 adet portakalın kabuk rendesi
2 yemek kaşığı damla çikolata
- Yumurta ve şekeri yaklaşık 2 dakika çırpın.
- Zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
- Ayrı bir yerde yulaf ezmesi, buğday ruşeymi, zencefil, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bir araya toplayıp yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- En son portakal kabuğu rendesi ve çikolata ilave edin.
- Bir tatlı kaşığı yardımı ile sıkmadan küçük toplar yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyelerinizi fırından aldıktan 5 dakika sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder