Bahar kendisini şu günlerde iyice hissettirmeye başladı. Artık
portakalın son demleri. O yüzden portakalın lezzetini yoğun olarak tatmakta
fayda var diye düşündüm. Portakalın havuçla buluşması ile harika bir
kombinasyon ortaya çıktı. Kekin sadece pişerken değil piştikten sonraki kokusu
adeta davetiye gibi. Bu hafif ve
yumuşacık kekten yedikten sonra insan düşünmeden bir dilim daha istiyor.
Malzeme Listesi
3 yumurta
1,5 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy portakalın suyu
2 adet portakalın kabuk rendesi
2,5 su bardağı organik tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
4 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
- Yumurtayı ve şekeri 2-3 dakika kadar çırpın.
- Çırptığınız karışıma zeytinyağı, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ekleyin ve kısa bir süre çırpın.
- Ayrı bir yerde bir araya getirdiğiniz un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını çırptığınız karışıma ilave edin ve karıştırın.
- En son rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz havucu ve iri kıyılmış cevizleri ilave edip karıştırın.
- Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen kekiniz soğuyunca pudra şekeri döküp süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder