Kuru
kayısının kek ve kurabiyelere çok yakıştığını düşünüyorum. Şeker
kullanmadan yaptığım kayısılı ve yulaflı kurabiyeler oldukça tatlı
oldular. Deneyen arkadaşlar hiç şeker kullanmadığıma inanamadılar.
Kayısının lezzetini yoğun bir şekilde tadabileceğiniz, badem ile
zenginleşen kurabiyeler hem lezzetli hemde bir o kadar sağlıklı.
Vitamin
ve mineral açısından çok zengin olan kayısı yoğun potasyum ve demir
kaynağı. Kayısının başlıca faydaları sindirim sisteminin düzenli
çalışması, kalp kaslarının kuvvetlenmesi, kansızlığın önlenmesi, kan
şekerinin dengeli yükselmesini sağlaması, saç ve cilt bozulmalarını
önlemesi olarak sıralanabilir. Sinirleri güçlendirici etkisinden dolayı
beynin çalışmasını desteklediği, bu nedenle özellikle öğrencilerin ve
yoğun iş temposu ile çalışanların tüketmesi tavsiye ediliyor.
Malzeme Listesi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya tereyağ)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı bal
1 su bardağı yulaf ezmesi
3/4 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/4 su bardağı ince kesilmiş kuru kayısı
3 yemek kaşığı file badem
- Hindistan cevizi yağını eritin. Yağ ılıyınca yumurta ve bal ilave edip iyice çırpın.
- Diğer tarafta bir araya topladığınız kuru malzemeleri (yulaf ezmesi, un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, zencefil) çırptığınız yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- En son ince kesilmiş kuru kayısı ve file badem ilave edip çok katı olmayan bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız karışımı buzdolabında yarım saat bekletin.
- Buzdolabında bekletme işlemi bittiğinde hazırladığınız karışımı bir kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra 15-20 dakika kadar tepsisinde bekletin. Ardından tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder