İşte hindistan
cevizi sevenlere bu lezzeti yoğun olarak tadabilecekleri, yapılması çok
kolay bir kurabiye tarifi. Yabancı sitelerde "hindistan cevizli makaron"
olarak geçiyor ama aslında bizim "koko kurabiyeler" olarak bildiğimiz
kurabiyelere oldukça yakın bir lezzet. İçerisinde yağ ve un olmadığı
için tercih edebilirsiniz.
Klasik hindistan cevizi tadını biraz değiştip çikolata ekleyince karşımıza dayanılmaz bir lezzet çıkıyor. Kendinizi şımartmak için kahvenin yanında bir tane hindistan cevizli makaron harika bir fikir olabilir.
Klasik hindistan cevizi tadını biraz değiştip çikolata ekleyince karşımıza dayanılmaz bir lezzet çıkıyor. Kendinizi şımartmak için kahvenin yanında bir tane hindistan cevizli makaron harika bir fikir olabilir.
Malzeme Listesi
3/4 su bardağı toz şeker
2-2,5 su barbağı hindistan cevizi
2 tane yumurta akı
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 çimdik tuz
1/3 su bardağı damla çikolata
- Yumurta akı, toz şeker, vanilya ve tuzu bir kabın içinde kaşık ile karıştırın.
- Yumurta aklarının büyüklüğüne göre oranı değişebileceği için önce iki bardak hindistan cevizi ilave edin. Eğer karışım istediğiniz gibi toparlanacak kıvamda olmazsa kalan yarım bardağı ilave edin.
- En son damla çikolataları ilave edin ve karıştırın.
- Karışımı istediğiniz biçimde şekillendirebilirsiniz. Ben küçük bir kahve fincanına 1 yemek kaşığı hindistan cevizi karışımı koyup, malzemeyi bastırarak sıkıştırdım. Daha sonra ters çevirip sertçe vurup çıkarınca güzel şekillendi. Dondurma kaşığı ile şekillendirmek de hoş oluyor. Ara ara şekil verdiğiniz kalıbı ıslatmak kalıptan kolay çıkarmanıza yardımcı olur.
- Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri 160 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve iyice soğumasını bekleyin.
0 comments :
Yorum Gönder