Geleneksel
olarak kurabiye yaparken margarin veya tereyağı kullanılması gerektiği
düşünülür. Sağlık
açısından mucize olarak sayılan zeytinyağı başta kolon kanserini
önlemede en etkili doğal besin maddesi kabul edilen, içerdiği lif ve
protein ile vücuda enerji depolarken tokluk hissi veren, B grubu
vitaminler başta olmak üzere kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir ve
fosfor mineralleri barındıran yulaf unu ile birleşince sağlıklı ve
lezzetli tatlar ortaya çıkıyor.
Katı
yağ olmadan zeytinyağı ve yulaf unu kullanarak yapılan dışı gevrek, içi
yumuşacık, ağızda dağılan kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz.
Malzeme Listesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı nişasta
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı yulaf unu
üstü için
yumurta akı ve kırık ceviz
- Öncelikle zeytinyağı ve esmer şekeri birkaç dakika karıştırın.
- Yumurta ve yoğurt ekleyip bir süre daha karıştırın.
- Sıra ile önce nişasta arkasından zencefil, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve yulaf unu ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra kırık cevize batırıp tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 altı pembeleşene kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğutup servis yapabilirsiniz.
Benim yulaf unumda aci bir tat var, sizinki de öyle mi?
YanıtlaSilYulaf ununun normalde hafif acı bir tadı vardır. Ancak son kullanma tarihi geçen veya uygun şartlarda muhafaza edilmeyen unlarda bu acılık daha belirgin oluyor. Yulaf ununun mutlaka serin ortamlarda hatta mümkünse buzdolabında saklanmasını tavsiye ederim.
SilZencefil koymadım, yulaf ununa ek normal un koydum ve kirik findik ekledim. Cok guzel oldu, agizda dagiliyor,tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.... afiyet olsun.😊
Sil