Son dönemde "Unsuz" ve "şekersiz" güzel lezzetler yakalamak benim için
yoğun ve zevkli bir uğraş olmaya başladı. İşte bu kurabiyelere bir
yenisini ekledim. Bu kurabiyelerde ilk defa "Stevia" kullandım
ve sonuçtan memnun kaldım. Şimdiye kadar toz tatlandırıcılar konusunda
yapay içerikli olmalarından dolayı oldukça temkinli davranıp hiç
kullanmamıştım. Ama Stevia bitkisinin şekere alternatif doğal bir bitki
olduğu bilgisine ulaştım. Paraguay ve Brezilya'da yüzyıllardan beri
tatlandırıcı ve tedavi edici özellikleri nedeniyle kullanılan stevia
(şeker bitkisi, şekerotu) Japonya'da da otuz yılı aşkın bir süredir
milyonlarca kişi tarafından tatlandırıcı ve gıda katkısı olarak
kullanılmaktadır. Bu bitkiden elde edilen özütün, kan şekerini
düzenleyici etkileri olduğu kabul edilmektedir. Stevia'nın insülin
duyarlılığını ve hatta salınımını arttırıcı etkilerinin olduğunu
gösteren bazı araştırmaların varlığı diyabet tedavisinde kullanımını
destekler niteliktedir. Yine yapılan araştırmalara göre doğal bir
tatlandırıcı olduğu için herhangi bir zarar veya yan etkisine
rastlanmamıştır.
Malzeme Listesi
3 su bardağı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
4-5 yemek kaşığı bal
1 ölçek stevia
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1/2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kuru şekersiz yaban mersini
1 avuç kırık ceviz
- İlk olarak hindistancevizi yağını ertitin ve ılıtın.
- Yabanmersini ve ceviz hariç tüm malzemeri karıştırın.
- En son şekersiz yabanmersini ve ceviz ilave edin.
- Tüm malzemeler karştığında birbirini az da olsa tutacak bir karışım olacak.
- Hazırladığınız karışımı kaşıkla yardımı ile fırın tepsisine dizin.
- 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
iyi günler tarifin içinde bal var tadlandırıcı kulanmak doğrumu .birde hindistan cevizi yağı bulmaktan zorlanıyorum zeytin yağı kullansam olurmu. teşekürler
YanıtlaSilMerhaba,
SilStevia tamamen doğal bir tatlandırıcı. Bal ile birlikte kullanılmaması gerektiğine dair bir bilgiye şimdiye kadar rastlamadım. Bal ile yeterli tadı yakaladığınızı düşünüyorsanız tatlandırıcı kullanmayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı büyük marketlerde, organik ürün satan yerlerde ve aktarlarda bulunabiliyor. Tariflerde hindistan cevizi yağı yerine tereyağı kullanmanızı öneriyorum.