İşte "Unsuz" ve "şekersiz" lezzetlere bir yenisini daha
ekledim. Yumuşacık, hafif ve sağlıklı ince kakaolu kek. Sadece
tereyağı ve kakao ile çikolatalı kek lezzetini yakalamaya
çalışabilirsiniz. Kekinizi zevkinize göre ister ılık olarak servis
yapabilir, ister oda sıcaklığına gelmesini bekleyip üstünü pudra şekeri
serperek veya hiç şeker tüketmek istemiyorsanız hindistan cevizi koyarak
süsleyebilirsiniz.
Diğer çikolatalı keklere göre çok daha hafif
ve az kalorili olduğu için ben bu keki yanında bir top evde yaptığım
sade dondurma ile servis etmekte hiç tereddüt etmedim. Bu şekli ile
büyük küçük herkesin beğenisini topladı.
Malzeme Listesi
2 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı neskafe
5 yemek kaşığı tereyağ
4 büyük boy yumurta
1/2 su bardağı agave şurubu
1/2 su bardağı kakao
- İlk olarak neskafe ve sıcak suyu karıştırıp eritin.
- Ayrı bir yerde tereyağını eritip ılımaya bırakın.
- Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
- Yumurtaların sarılarını açık sarı bir renk alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Agave şurubunun yarısını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Çıptığınız yumurta sarısı ve agave karışımına kakaonun yarısını ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın. Eklediğiniz kakao iyice karışınca kalan kakaoyu da ekleyin ve spatula ile karıştırmaya devam edin. Malzemeler tamamen karışınca nescafe ve tereyağını ekleyip çırpıcı ile düşük devirde çok kısa bir süre çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Ayrı bir yerde yumurta beyazlarını çırpıcı ile orta devirde çırpın. Yumurta beyazları köpürmeye ve sertleşmeye başladığında ayırdığınız yarım ölçü agave şurubunu ekleyip çırpmaya devam edin. Hafif yumuşak sertlikte bir karışım elde edin.
- Köpürtttüğünüz yumurta beyazlarını 1/4 oranında çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula ile kenarlardan içe doğru karıştırın. İyice karışınca kalan yumurta beyazlarının yarısını daha ekleyin ve yine nazikçe karıştırın. Bu karıştırmayı tamamlayınca en son kalan yumurta beyazlarını da ekleyin ve karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız karışımı yağladığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edip kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
- İsterseniz ılık olarak servis yapabilirsiniz.
- İsterseniz oda sıcaklığına gelince hindistan cevizi veya pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder