Lor peyniri ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Lor, peynir altı suyunun pıhtılaşması ile elde edilen yumuşak kıvamlı, hafif ve kısa ömürlü bir peynir türüdür. Lor peyniri tatlı ve tuzlu olarak tüketilebilir. Besleyici değeri yüksek, protein, kalsiyum ve fosfor açısından çok zengin bir peynir çeşididir. Tuz kısıtlaması olanlar, vücudunda ödem sorunu yaşayanlar ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler için uygun bir tercih.
Malzeme listesi
1,5 su bardağı iç fındık
8 adet kuru kayısı
150 gr. Lor
1 yumurta
1 avuç üzüm
2 yemek kaşığı bal
1/2 paket kabartma tozu
8-10 yemek kaşığı yulaf unu
- Öncelikle fındıkları robotta un haline gelene kadar çekin.
- Daha sonra küçük küçük kestiğimiz kayısı ve üzümleri fındıklara ilave edip karışımı macun kıvamına getirin.
- Lor peyniri, yumurta ve kabartma tozunu sıra ile ekleyin ve karıştırın.
- En son yulaf unu ilave edin ve hafif cıvık ama şekil alabilen bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve fırın tepsisine dizin. Bu sırada ellerinizi ıslatırsanız kurabiyelere şekil vermeniz daha kolay olur.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üstünü benmari şeklinde erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder